Το Epic 5G είναι εδώ και σε προσκαλεί να ανακαλύψεις τις απίστευτες δυνατότητες του!

H ζωή μας πλέον αλλάζει δραστικά προς το καλύτερο χάρη στο 5G αφού τώρα μπορούμε να κάνουμε τα πάντα πιο εύκολα και πιο γρήγορα.

Μέσω των επαναλαμβανόμενων πρόσφατων βραβεύσεων μας, αποδείξαμε ότι παραμένουμε πιστοί στη δέσμευση μας να προσφέρουμε ένα υπερσύγχρονο δίκτυο σε συνδυασμό με πραγματική οικονομία και με το δίκτυο 5G μας συνεχίζουμε να το αποδεικνύουμε καθημερινά.

Καλωσόρισες στο Epic 5G!


Τί είναι το 5G;
Το 5G είναι η πιο πρόσφατη, (5η) γενιά δικτύων κινητής με κύριο της χαρακτηριστικό την απίστευτα γρήγορη ταχύτητα, την άμεση απόκριση καθώς επίσης και την ακόμη πιο σταθερή και αξιόπιστη σύνδεση. Η τεχνολογία 5G μας επιτρέπει να απολαμβάνουμε μια άκρως αναβαθμισμένη εμπειρία επικοινωνίας και ανταλλαγής δεδομένων, σε όποιο σημείο κι αν βρισκόμαστε όπου υπάρχει κάλυψη 5G.

Τα πάντα γίνονται εύκολα και γρήγορα, απλά με το πάτημα ενός κουμπιού. Θα μπορούσε κάποιος να πει με την ταχύτητα φωτός ή ακόμη… με την ταχύτητα της σκέψης! Είναι αποδεδειγμένο εξάλλου ότι ο χρόνος απόκρισης του 5G είναι μικρότερος από ότι μπορεί να αντιληφθεί ο άνθρωπος. Το κατέβασμα ταινιών υψηλής ευκρίνειας για παράδειγμα ή ολόκληρων δισκογραφιών συγκροτημάτων, γίνεται σε δευτερόλεπτα. Οι βίντεο-κλήσεις, διεκπεραιώνονται χωρίς προβλήματα ή κολλήματα και πάντα με άριστη ποιότητα ήχου και εικόνας ενώ ο χειρισμός έξυπνων συσκευών στο σπίτι γίνεται πιο εύκολος και άμεσος ενόσω βρισκόμαστε εκτός σπιτιού. Κι αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα καθώς ο θετικός αντίκτυπος του 5G επεκτείνεται σε όλους τους τομείς της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας.

 

Ανακάλυψε τις απίστευτες δυνατότητες του 5G

 

Το 5G για τον καταναλωτή

Για όλους τους καταναλωτές ανεξαιρέτως, το 5G σημαίνει ελευθερία! Ελευθερία στην επικοινωνία, ελευθερία στην εργασία, ελευθερία στην ψυχαγωγία. Σημαίνει επίσης εκμηδένιση των αποστάσεων, καθώς οι αγαπημένοι μας θα έρχονται κοντά μας απ’ όπου και αν βρίσκονται, με μηδενικές καθυστερήσεις, σε υπέρ-υψηλή ανάλυση και με κρυστάλλινο ήχο.

Σημαίνει έξυπνα σπίτια που θα προσέχουν τον… «εαυτό» τους αλλά και εμάς, gaming με μηδενικές καθυστερήσεις, video streaming εξαιρετικής ποιότητας, μοναδικές δυνατότητες τηλε-εργασίας και τηλε-εκπαίδευσης, ανέβασμα και κατέβασμα σε χρόνους ρεκόρ, όλα χωρίς διακοπές και καθυστερήσεις. Είναι απλά, ένας νέος, θαυμαστός κόσμος που ξεκινάμε τώρα να τον ανακαλύπτουμε!

Το 5G για την επιχείρηση

Στον τομέα των επιχειρήσεων, η επανάσταση του 5G ίσως να είναι ακόμα πιο καταλυτική.

Ξεκινώντας από τα «βασικά», η αναβάθμιση στοιχείων όπως η απομακρυσμένη εργασία και το streaming των θέσεων εργασίας (virtual desktop) σε κάθε γωνιά του κόσμου είναι δεδομένη. Αλλά και οι ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων που αφενός απογειώνουν «βαριές» εργασίες (π.χ. επεξεργασία video), θα μπορούν να γίνονται ευκολότερα εξ’ αποστάσεως.

Παράλληλα, όμως, έχουμε και έναν παντελώς νέο κόσμο, αυτόν του IoT (Internet of Things), ο οποίος επιτρέπει εκατομμύρια συσκευές, αισθητήρες, χρήστες και συστήματα να συνδέονται και να επικοινωνούν μεταξύ τους. Αυτό απογειώνει τομείς όπως η «έξυπνη» γεωργία για παράδειγμα (precision agriculture) με τους παραγωγούς να ελέγχουν την υγεία των φυτών τους, την άρδευση αλλά και τις συνθήκες των επόμενων ημερών, αυτόματα και από απόσταση!

Με το IoT σε πλήρη ανάπτυξη, έξυπνα αυτοκίνητα, έξυπνοι αυτοκινητόδρομοι, αυτοκινούμενα οχήματα, απομακρυσμένη διάγνωση στόλων, drones που θα μεταφέρουν εικόνες από κάθε πιθανή και απίθανη γωνία του πλανήτη, είναι πλέον γεγονός.

Μόνο η φαντασία μας και το επιχειρηματικό μας πνεύμα θα μας περιορίζει, αφού ό,τι φανταστούμε θα μπορεί πολύ εύκολα να υλοποιηθεί.

Το 5G για την κοινωνία

Όλα τα οφέλη του 5G οδηγούν σε μία καλύτερη και πιο ασφαλή κοινωνία. Αυτό θα επηρεάσει κάθε πτυχή της ζωής μας πέρα από την προσωπική ή την επαγγελματική, αφού γενικότερα θα αγγίξει και την σχέση μας με το κράτος, την εκπαίδευση, το περιβάλλον και την υγεία, καθώς και άλλους σημαντικούς τομείς της καθημερινότητας.

Στον τομέα της υγείας για παράδειγμα θα υπάρξουν εμφανώς βελτιωμένες και άμεσες υπηρεσίες. Ασθενείς, ηλικιωμένα άτομα και άνθρωποι που κατοικούν σε δυσπρόσιτες περιοχές θα μπορούν να έχουν προσωπική παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο από τον γιατρό τους.

Το περιβάλλον θα προστατεύεται πολύ καλύτερα με εκατομμύρια αισθητήρες παγκοσμίως να μάς ενημερώνουν για κάθε αλλαγή στις καιρικές συνθήκες αλλά και φυσικές καταστροφές, όπως πυρκαγιές, πλημμύρες κ.ο.κ.

Η επικοινωνία και η επαφή μας με το κράτος θα αναβαθμιστεί σημαντικά, με τις ψηφιακές υπηρεσίες να είναι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή, σε κάθε συσκευή, για όλους τους πολίτες.

Η εκπαίδευση θα μπορεί να είναι πλέον απομακρυσμένη αλλά χωρίς περιορισμούς, με τους μαθητές και τους φοιτητές να συμμετέχουν ταυτόχρονα χωρίς προβλήματα, ακριβώς όπως συμβαίνει και στην τάξη ενώ θα μπορούν πολύ εύκολα να «χειριστούν» εξ’ αποστάσεως και φυσικά εργαλεία εκμάθησης. Παράλληλα, με την χρήση επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) και εικονικής πραγματικότητας (virtual reality) η απομακρυσμένη εκπαίδευση αλλά και η εκπαίδευση γενικότερα θα περάσει σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

5G και ασφάλεια στην υγεία 

Έχοντας πλήρη επίγνωση των ανησυχιών των καταναλωτών για τις ασύρματες επικοινωνίες και τυχόν επιπτώσεις στην υγεία, το 5G έχει σχεδιαστεί ώστε να μην υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Οι επίσημες μελέτες απέδειξαν ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος από τη χρήση του 5G και αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα αυτή τεχνολογία χρησιμοποιεί την ίδια συχνότητα ραδιοκυμάτων και τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια για τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και WiFi.

Μετά από πλήθος σχετικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν, καμία αρνητική επίδραση δεν έχει συσχετιστεί με την έκθεση σε ασύρματες τεχνολογίες, ενώ χαρακτηριστικές είναι οι επίσημες αναφορές φορέων με παγκόσμιο κύρος και απήχηση, όπως για παράδειγμα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σύμφωνα με τον οποίο:

«Έπειτα από πολλές επιστημονικές μελέτες δεν έχει διαπιστωθεί καμία δυσμενής επίπτωση στην ανθρώπινη υγεία από την ασύρματη τεχνολογία.»
Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

Αντίστοιχα, η Διεθνής Επιτροπή για την Ασφάλεια από μη-ιονίζουζες Ακτινοβολίες αναφέρει:

«Οι οδηγίες της ICNIRP (οι οποίες ακολουθούνται αυστηρά από το Κυπριακό κράτος) προστατεύουν από οποιαδήποτε δυσμενή επίπτωση στην ανθρώπινη υγειά από τεχνολογίες 5G.»
Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

Τέλος, η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών σημειώνει:

«Για όλες τις συχνότητες που χρησιμοποιεί η κινητή τηλεφωνία, έχουν τεθεί διεθνή όρια τα οποία εξασφαλίζουν ότι δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε δυσμενής επίπτωση στην ανθρώπινη υγειά.»
Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το 5G

Έως σήμερα, δεκάδες πάροχοι σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες έθεσαν σε λειτουργία δίκτυα 5G.

Η Κύπρος είναι μια από τις χώρες που πρωτοπορούν σε παγκόσμιο επίπεδο και η Epic, στοχεύει στη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου και αξιόπιστου δικτύου 5G. Σημειώνεται ότι στην προσπάθεια της αυτή, η Epic έχει ως σύμμαχο την τεχνογνωσία και την εμπειρία του μετόχου της, Monaco Telecom, ο οποίος κατέστη ο πρώτος πάροχος που ανέπτυξε ένα πλήρες 5G δίκτυο σε Ευρωπαϊκή χώρα.

Περισσότερα για τους σχεδιασμούς και γενικότερα το όραμα της ΕΕ σε σχέση με το 5G πιο κάτω:


5G for Europe: An Action Plan


Europe shaping the 5G vision


5G Observatory

 

 

Το Epic 5G εκτοξεύει τις δυνατότητες των podcasts!

Tο πολυβραβευμένο δίκτυο της Epic και το Epic 5G ανοίγει ένα νέο κόσμο ευκαιριών και δυνατοτήτων για την πλατφόρμα του Netcast Zone αφού όλα γίνονται πιο εύκολα και πιο γρήγορα από ποτέ.

 

 
 
Αναβαθμίζουμε την εκπαιδευτική εμπειρία στη Σχολή Τυφλών με Epic 5G και μαζί ανακαλύπτουμε ένα νέο, θαυμαστό κόσμο!
Η Epic υποστηρίζει ενεργά τη Σχολή Τυφλών και με υπερταχύτητες 5G ξεκλειδώνει νέες προοπτικές για τους μαθητές και τις μαθήτριες.
 
 

5G - Συχνές Ερωτήσεις

Το 5G είναι η νέα τεχνολογία δικτύων κινητής τηλεφωνίας, που λειτουργεί σε απίστευτα γρήγορες ταχύτητες που μπορεί να φτάσουν μέχρι και το 1Gbps! Επιτρέπει την ταυτόχρονη σύνδεση εξαιρετικά μεγάλου αριθμού συσκευών και απρόσκοπτη επικοινωνία.

Σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα δίκτυα 5G είναι ασφαλή για τη δημόσια υγεία. Μετά από πλήθος έρευνών που πραγματοποιήθηκαν, καμία αρνητική επίδραση δεν έχει συσχετιστεί με έκθεση σε ασύρματες τεχνολογίες. Περισσότερα εδώ.

Δεν υπάρχει επιπρόσθετη χρέωση για τη χρήση του δικτύου 5G της Epic. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχεις πιστοποιημένη συσκευή 5G και να βρίσκεσαι σε περιοχή με κάλυψη 5G.

Πρόσβαση στο δίκτυο 5G της Epic έχουν όλοι οι συνδρομητές στα προγράμματα συμβολαίου κινητής τηλεφωνίας και καρτοκινητής Pay As You Go, ιδιώτες κι επιχειρήσεις.

Αυτό που θα χρειαστεί είναι:

1. Να βρίσκεσαι σε περιοχή με κάλυψη 5G
2. Να διαθέτεις συσκευή που υποστηρίζει το δίκτυο 5G, πιστοποιημένη στο δίκτυο της Epic
3. Να έχεις εγκαταστήσει το πιο πρόσφατο λογισμικό (software) που υπάρχει διαθέσιμο για τη συσκευή σου
4. Στις ρυθμίσεις της συσκευής, το 5G πρέπει να βρίσκεται στη λίστα προτιμώμενου δικτύου

Σημειώνεται ότι ορισμένες συσκευές που δεν προορίζονται για την Ευρωπαϊκή αγορά ενδεχομένως να μη μπορούν να συνδεθούν στο δίκτυο 5G της Epic.

Οι συσκευές που είναι πιστοποιημένες 5G στο Epic 5G δίκτυο μέχρι σήμερα είναι οι ακόλουθες:

 

 ● Apple iPhone 12
 ● Apple iPhone 12 mini
 ● Apple iPhone 12 pro
 ● Apple iPhone 12 pro max
 ● Apple iPhone 13
 ● Apple iPhone 13 mini
 ● Apple iPhone 13 pro
 ● Apple iPhone 13 pro max
 ● Huawei P40
 ● Huawei P40 Pro
 ● Samsung Galaxy A22
 ● Samsung Galaxy A32 5G
 ● Samsung Galaxy A42 5G
 ● Samsung Galaxy A52 5G
 ● Samsung Galaxy S20 FE 5G
 ● Samsung Galaxy S21
 ● Samsung Galaxy S21+
 ● Samsung Galaxy S21 Ultra
 ● Samsung Galaxy Z Flip3
 ● Samsung Galaxy Z Fold3
 ● Poco F3
 ● Xiaomi Mi 10T
 ● Xiaomi Mi 11
 ● Xiaomi Mi 11 Lite
 ● Xiaomi Redmi Note 9T
 ● Xiaomi Redmi Note 10


Σταδιακά θα πιστοποιούνται όλο και περισσότερες συσκευές.

Κάνε κλικ εδώ για να αποκτήσεις μια από τις διαθέσιμες πιστοποιημένες 5G συσκευές.

Για να ενεργοποιήσεις το 5G θα πρέπει η συσκευή σου να έχει αναβαθμιστεί σε iOS 15.1.

1. Πήγαινε στις ρυθμίσεις
2. Επίλεξε ‘Δεδομένα’
3. Επίλεξε ‘Επιλογές’
4. Επίλεξε ‘Ομιλία και Δεδομένα’
8. Και τέλος, ‘5G Αυτόματο’

 

*Σε περίπτωση που δεν υπάρχει επιλογή δικτύου 5G στην επιλογή ‘Ομιλία και Δεδομένα’, ακολούθησε τα πιο κάτω στάδια.

1. Πήγαινε στα ‘Γενικά’
2. Επίλεξε ‘Πληροφορίες’
3. Στο μήνυμα που θα εμφανιστεί, επίλεξε ‘Αναβάθμιση’

 


* Έχεις την επιλογή να κάνεις click στον σύνδεσμό pdf ή να δεις το βίντεο που ακολουθεί για περισσότερες λεπτομέρειες.

 

 

H ενεργοποίηση του 5G στις Android συσκευές γίνεται αυτόματα και δεν χρειάζεται οποιαδήποτε ενέργεια.

Όχι, μπορείς να αποκτήσεις πρόσβαση στο 5G με την υφιστάμενη σου κάρτα SIM.

Το Epic 5G είναι διαθέσιμο σε όλες τις πόλεις καθώς επίσης και σε τουριστικές περιοχές ενώ η επέκταση του συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς.

Σε περίπτωση που χρησιμοποιείς συμβατή συσκευή και δεν θέλεις να έχεις πρόσβαση στο δίκτυο 5G, έχεις την δυνατότητα να απενεργοποιήσεις την πρόσβαση σου σε αυτό μέσα από το μενού της συσκευής σου (Ρυθμίσεις Δικτύου).

Αυτή τη στιγμή όχι. Για χρήση του δικτύου 5G θα πρέπει να γίνουν συμφωνίες με το κάθε ξένο δίκτυο ξεχωριστά, κάτι που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη. Μέσω της ιστοσελίδας μας, θα ανακοινώνουμε οποιεσδήποτε χώρες θα προστίθενται.

Η σταθερή μας δέσμευση να προσφέρουμε μία επική εμπειρία επικοινωνίας,
μας έφερε συνεχόμενες βραβεύσεις από τους πιο έγκυρους, παγκόσμια αναγνωρισμένους οργανισμούς Ookla & umlaut.